בגידול תוצרת חקלאית יש שלבים רבים הדורשים הקפדה על איכות וטיוב; קניית זרעים, הזרעה ושתילה, עיבוד, קטיף, איסוף והובלת יבול. כל התהליך עלול להיות לשווא אם תנאי האחסון לא יהיו בהתאם לכללים שנקבעו. הדבר נכון גם באופן הטיפול בזרעים אחסון זרעים בתנאי ייבוש לא מותאמים עלול לגרום לנבטיה או לייבוש יתר של הזרעים.
הפתרון היחיד לשליטה על שיעורי הלחות הוא שימוש ביבשנים. יבשני אוויר סופחי לחות יודעים לשמור על ניהול תהליך הייבוש כפי שתגדירו אותו, ובכך לשמור על איכות התוצרת והזרעים. שימוש ביבשנים הוא פתרון אפקטיבי מאוד, יעיל וחסכוני באנרגיה על פני כל פתרון אחר.
זרעים מגיבים לתנאי הסביבה במקומות האחסון. כושר הנביטה שלהם תלוי באופן ישיר בשיעורי הלחות ובתנודתיות רמות הלחות במתקני האחסון. בתכולת רטיבות גבוהה משמשים הזרעים כר לחיידקים, קרציות ותהליכים ביוכימיים הפוגעים באיכותם, וגורמים להתחממות עצמית.
שימוש ביבשנים להורדת שיעורי הלחות ולמניעה של התנודתיות ברמות הלחות מבטיחים את איכות הזרעים ואורך החיים שלהם. היבשנים יודעים לנהל את תנאי הלחות לכל אורך חיי האחסון של הזרעים לפי תכניות שליטה מוגדרות מראש.
השלב החשוב ביותר לטיוב התוצרת החקלאית הוא שלב האחסון. אחסון בתנאים שאינם מותאמים לסוג הגידול עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לתוצרת עד אובדן מוחלט. שמירת בצלים בתנאי סביבה שחורגים מהתנאים שנקבעו עלולה לגרום לנזקי עיפוש, ריקבון, איבוד נוזלים ופגיעה בערכים התזונתיים של התוצרת.
לשמירה על שיעורי הלחות הנדרשים בחדרי קירור אנחנו משתמשים ביבשני אוויר דיסיקנטיים המותאמים במיוחד לשימוש בחדרי קירור. שטח הפנים של התוף סופח הלחות של יבשנים אלה הוא גדול במיוחד ובעומק צר יחסית, ובכך מאפשר לכמות גדולה מאוד של אוויר לעבור ללא מאמץ דרך התוף, ולייבש בצורה יעילה וחסכונית יותר מכל פתרון אחר. יבשנים אלה מותקנים בחדרי קירור לבצל אצל חקלאים רבים ברחבי הארץ לשביעות רצונם המלאה.