תעשיות המזון - עינב טכנולוגיות יבשן מייבש לחות

תעשיות המזון

תעשיות המזון-אייקון

תעשיות המזון

יבשנים סופחי לחות הם הפתרון המתאים ביותר להורדת לחות בתעשיות המזון

בקרת לחות קפדנית מונעת סיכונים מיותרים, בייצור כל סוגי המזון והמשקאות יש צורך ליישם משטר היגיינה יעיל מבוסס על תקנים ונהלים על מנת למזער כל סיכון של זיהומים חיידקיים שונים.

לחות לא מבוקרת באוויר היא אחת הסכנות הנסתרות הגורמת לבעיות עיבוי, קורוזיה, פטרת ועיפוש כמו גם מגוון רחב של בעיות היגיינה. שיעורי לחות גבוהים פוגעים באריזות, באיכות המוצרים ובאורך חיים המדף שלהם. מניעת בעיות הנובעות מלחות מלכתחילה יעילה הרבה יותר מאשר להתמודד עם ההשלכות שלהם ועם ההשפעות על מדדי שירות. זמן ההשבתה כתוצאה מתקלות מיותרות משפיע בדרך כלל על רווחים ומוניטין – בגדול.

אחד הפתרונות היעילים ביותר להפחית את הסיכונים הנובעים מכך הוא להבטיח שליטה מלאה על התנאים המאפשרים לצמיחת החיידקים להתרחש. שליטה אפקטיבית על נקודת הטל באוויר פירושה מניעת עודפי לחות באוויר יחד עם כל הסיכונים המסחריים הקשורים ללחות גבוהה. מייבשי אוויר הם הפתרון המלא לכל הבעיות הנובעות מלחות, מאפשרים שליטה מלאה בכל תנאי הלחות.

מתאימים למגוון רחב על ענפים: ייבוש ענבים, צמחי מרפא, פירות, קמח ודגנים, קפה, טבק, פטריות, שום ובצל ופירות הדר. מספקים פתרון ייבוש בחדרי קירור והקפאה ובבתי אריזה.

אתגרים בתעשייה

יקבים איכותיים

יין הוא מיומנות עתיקת שנים הדורשת שליטה מלאה בתנאי הסביבה לכל אורך תהליך היישון. שלבים מרכזיים בתהליך ייצור היין דורשים עבודה בטמפרטורות שונות, כל שינוי בטמפרטורה משפיע גם על הלחות, ושיעורי לחות לא מתואמים עלולים לפגוע באיכות היין, לקושי בהדבקת התוויות ולהיווצרות קורוזיה, חיידקים ועובש. ניתן לשלוט בלחות באמצעות יבשן סופח לחות שמאפשר לכם לשלוט בשיעורי הלחות לכל אורך השנה והיממה ולמנוע תרחישים אלה. שליטה בלחות מבטיחה יין איכותי ומאפשרת עבודה נוחה יותר ביקב.

מבשלות בירה

תעשיית הבירה מאז ומעולם הייתה איזון עדין בין מלאכה מסורתית לבין שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. בתעשיות הבירה נדרשת רמת היגיינה גבוהה וסטנדרטים מחמירים בייצור. השפעות הלחות הן בלתי נראות ויוצרות עובש, בקטריות וחיידקים הפוגעים באיכות הבירה. יחד עם זאת תנאי סביבה משתנים לאורך תהליך הייצור חיוניים לאיכות הבירה, והם חייבים להיות בשליטה. שימוש ביבשנים סופחי לחות לניהול שיעורי הלחות במבשלות יבטיח את איכות הבירה לפי כל התקנים.

אחסון סחורה יבשה

תהליכי העיבוד והייצור הם רק חלק מהתהליך, חלק גדול ומשמעותי הוא תהליך האחסון, שמירה על שיעורי לחות מתאימים היא תנאי ראשון וחיוני באחסון מזון ומשקאות. תנאי לחות משתנים המושפעים מתנאי הסביבה החיצוניים הם מצע נרחב להצטברות חיידקים, עובש וקורוזיה. הם פוגעים באורך חיי המדף של הסחורה המאוחסנת ובאיכותה. הנזק הכלכלי והתדמיתי הנגרם כתוצאה מאחסון לא מותאם הוא עצום.

הפתרון

שימוש ביבשנים סופחי לחות במחסנים ובאולמות ייצור נותנים מענה מלא להתמודדות עם תנודתיות בשיעורי הלחות. הם יודעים לשמור על תנאי סביבה נמוכים מנקודת הטל באוויר, ובכך להבטיח צמצום של הבעיות הנובעות משיעורי לחות גבוהים ולא מותאמים. כשאתם שומרים על שיעורי לחות נמוכים אתם מונעים את הבעיות הנגרמות כתוצאה מעיבוי, מצמצמים נזקים לאריזות, לתגיות ולברקודים, מקטינים נשורת ופסולת ובכך מגדילים שולי רווח ומורידים עלויות תפעול בשל צריכת אנרגיה נמוכה יותר

מתקני עיבוד בשר – אופטימיזציה של היגיינה

הפעילות בבית המטבחיים דורשת היגיינה קפדנית ללא מקום לסיכון או לאי וודאות. שליטה מלאה בשיעורי הלחות היא תנאי הכרחי בכל משטר היגיינה. מתקנים לשחיטה ועיבוד בשר, עופות ודגים חייבים לטפל במיוחד בחיידקים ובמיקרו אורגניזמים המזהמים והמשפיעים על טיב המוצר ואיכותו. שילוב בין אוויר חם לבין משטחים קרים הוא הרסני במיוחד, יוצר עיבוי שמוחרף על ידי ניקוי באמצעות קיטור, ומהווה מצע לכל הבקטריות והחיידקים.

הפתרון

יבשנים לשליטה בלחות הם פתרון מושלם למניעת זיהומים ופגיעה באיכות המוצרים. על ידי שמירה על שיעורי לחות נמוכים מנקודת הטל אנו מונעים לחלוטין בעיות של עיבוי. היבשנים שלנו יודעים לתת מענה גמיש ומלא לכל טווח טמפרטורות עד 30°C-. בנוסף, בבתי מטבחיים נדרש ניקוי תכוף ואינטנסיבי, היבשנים יודעים לייבש את הרצפות והמשטחים בזמן קצר ובכך לשמור על הפסקות ייצור יזומות למינימום. מבנה היבשנים מנירוסטה ומותאם לדרישות ההיגיינה הקפדניות בעולם המזון.

קונדיטוריה וממתקים

חומרי הגלם בקונדיטוריות לא מגיבים טוב ללחות, תנודתיות בתנאי הייצור פוגעת באיכות חומרי הגלם ובאחידותם. החומרים לא מתרכבים והתוצר הופך לדביק וקשה לעיבוד. לחות גבוהה פוגעת גם בהיגיינה של המאפים, באיכות שלהם, באורך חיי המדף ובחווית היצרן. הדבר מגדיל גם עלויות תפעול ומפחית שולי רווח. רוב המוצרים וחומרי הגלם בקונדיטוריות דורשים שיעורי לחות מדויקים וקבועים. באמצעות יבשנים סופחי לחות ניתן לשלוט באופן יעיל ואפקטיבי בכל תנאי הסביבה הנדרשים לאפייה ולייצור ממתקים, לכל אורך התהליך, ובכך לשמור על איכות המוצרים ברמה הנדרשת להצלחה מסחרית.

מתקני חלב

מוצרי חלב מיוצרים מרכיבים טבעיים המתקלקלים בקלות בתהליך העיבוד והאחסון. לכן, יש צורך בשליטה מלאה על תנאי הייצור יחד עם רמות היגיינה גבוהות במיוחד. תנאי האוויר במתקן הייצור משתנים לאורך התהליך, ורמות לא מבוקרות של לחות יוצרות בעיות היגיינה ואיכות. הפצת מוצרי חלב לכל העולם מחייבת אף היא שליטה מבוקרת בתנאי הסביבה, שכן, לחות גבוהה היא מצע מושלם לחיידקים ובקטריות.

הפתרון

יבשנים סופחי לחות נותנים מענה מושלם לתנודתיות בשיעורי הלחות בתהליכי ייצור, אחסון ושינוע של מוצרי חלב, ומאפשרים לשמור על איכות המוצרים לכל אורך התהליך החל משלב הייצור, עבור בשינוע וכלה באחסון. שימוש ביבשנים מבטיח תנאים מבוקרים, מפחית צריכת אנרגיה ועלויות תפעול באמצעות מיחזור החום העודף ומקל על עמידה בתקנים המחמירים של בטיחות והיגיינה

סרטונים נוספים

[wbcr_php_snippet id="9"]

השאירו פרטים לקבלת ייעוץ והצעת מחיר

077-344-5555[email protected]

צור קשר צור קשר
Call Now Button דילוג לתוכן